Aktuális
program
Közösségi
oldalaink
Facebook Instagram Youtube
Főoldal

Hu | En

Kiállítások 2023

 

aatoth franyó: A túlsó part

2023. augusztus 11. - 2023. szeptember 24.

Augusztus 11-étől aatoth franyo nyíregyházi születésű, jelenleg Thaiföldön élő képzőművész alkotásainak reprezentatív válogatását láthatja a művészetkedvelő közönség a Magyar Ede téri kultúrpalotában.
A festő karrierje Victor Vasarely segítségével, a párizsi École Supérieure des Beaux-Arts-ból indult. Párizsi éveit követően, a világ számos országát bejárva szerzett tapasztalatainak sokasága beépült alkotói tevékenységébe, a legnagyobb hatást azonban előbb Mongólia, majd Thaiföld gyakorolta a művész munkásságára.

Elszigetelt környezetben, a thai dzsungel mélyén alkot ma is, legújabb képein is a távol-keleti természeti környezet elemei köszönnek vissza. Művészetének emellett fontos eleme a címadás és a szójáték; a világutazó festő számára természetes többnyelvűség és egyes képnyelvi elemek változatos alkalmazása jellemzi. Alkotásai egyszerre gyönyörködtetik és késztetik gondolkodásra a szemlélőt.

XLII. Nyári Tárlat

2023. június 17. - 2023. július 23.

A szegedi nyár kulturális életének egyik legjelentősebb eseménye a REÖK-ben megtartandó országos képzőművészeti találkozó, melyet 2023 június-júliusában rendezünk meg. A kiállítás a hazai kortárs képzőművészeti szcénáról igyekszik átfogó és hiteles képet nyújtani, szabadbeadásos rendszerben, szakmai zsűri által kiválasztott művek bemutatásával.

Tendenciák - a Magyar Festők Társaságának Kiállítása

2023. április 29. - 2023. június 4.

A Magyar Festők Társasága „előrehozott jubileumi kiállítást” rendez a szegedi REÖK Palota termeiben április 29-től június 4-ig.
Soha még ekkora helyen ennyi alkotója a Magyar Festők Társaságának nem állított ki. Soha nem összegezték még azokat az irányokat, szándékokat – a címben foglalt - Tendenciákat, melyek az elmúlt évtizedekben ezt a több mint 250 főt meghaladó létszámú művésztársulást jellemezték.
Hazánk egyik legnagyobb festőegyesületének alkotóművészei az utóbbi 5 évben készült alkotásaikból mutatnak be műveket a tárlaton. Így lehetőség nyílik a Magyar Festők Társaságának tagjai munkásságának sokszínűségét, gazdag „palettáját” megismerni, s egyben a látogatók számára betekintést adni a hazai kortárs festészet éppen, hogy nem kicsiny szegmensébe.

 

 

Facebook Google+ Youtube Foursquare Twitter
 

Támogatók
04 delmagyar radio88 nka 2023 KIM logo colorszeged magyarturizmus MMA 

Médiatámogatók

  artkalauz  Mako TV