Aktuális
program
Közösségi
oldalaink
Facebook Instagram Youtube
Főoldal

Hu | En

Kiállítások 2020

 

Tervezett kiállítások 2020

TáncKépek

2019. december 06. – 2020. január 19.

Kortárs fotográfusok táncművészeti képeiből nyílik tárlat december 6-án a Reök-palotában. A TáncKépek című kiállításon a balettől a néptáncon át a kortárs tánc sokféle variációjáig jelennek meg alkotások. A tánc ábrázolása már ősidők óta foglalkoztatja a művészeket, hiszen egy tünékeny, illékony pillanatot kell megörökíteni az örökkévalóságnak. A REÖK és a MANK közös kiállításának képein összesen 45 fotós különböző érzelmei és hangulata mutatkozik meg a falakon, miközben a lépéseket és a mozdulatok energiáját ragadják meg a lehető legpontosabban. A több mint 70 képből álló tárlat egészen január 19-ig lesz látható.

Lét-közeli művészet- Szabados Árpád emlékkiállítása

Február 01. – Március 22.

Szabados Árpád, Munkácsy Mihály-díjas festő- és grafikusművész művészete hatalmas utat járt be. Művészetének korai szakaszát az expresszív, erős érzelmi kifejezőerővel rendelkező alkotások jellemezték, majd a szürrealisztikus elemek, a mellérendelő, osztott kompozíció. A REÖK-ben nyíló tárlaton Szabados Árpád több mint 200 művét láthatják az érdeklődők, a palota két emeletén. Az alkotások között festmény, grafika és linómetszet is megtalálható.

Nagy Gábor kiállítása

Nagy Gábor, Munkácsy Mihály-díjas festőművész, grafikus 1973-ban végzett a Magyar Képzőművészeti Főiskolán. A 70-es években a pályakezdő festők azon csoportjához tartozott, akik a festészetben is fölvetett új kérdésekre keresték a lehetséges válaszokat. Sok más mellett a szín és a rajzosság egyensúlyát kereste. Nagyon míves, kisméretű faszobrokat is készít; újabb szobrai tematikusan is kapcsolódnak a képekhez és rajzokhoz, mintegy háromnézetűvé bővítve azokat.

18. Táblaképfestészeti Biennálé

A szegedi nyár egyik legrangosabb képzőművészeti eseménye a hazai kortárs festészet keresztmetszetét adja. A seregszemle a hazai táblaképfestészetről igyekszik átfogó és hiteles képet nyújtani, szabadbeadásos rendszerben, a zsűri által kiválasztott művek bemutatásával. A színvonalas eseménynek idén immár hetedik alkalommal ad otthont a Reök-palota. 

AAtoth Franyo kiállítás

Július 24. – Szeptember 20.

Tóth István Ferenc, művésznevén AAtoth Franyó képeinek fontos eleme a cím. Az ábrázolt tárgyaknak, élőlényeknek, szimbolikus jelentésük van, így az egymást vég nélküli sorban követő lovak az idő monoton múlását jelzik, míg az üres szék a hatalom jelképe. A Nyíregyházán született művész alkotásaival többnyire az aktualitásokra reagál, metsző gúnnyal kritizálja korának emberét és társadalmát. Festményei mellett grafikai munkássága is jelentős.

A Szegedi Művésztelep kiállítása

Július 24- augusztus 31.

A Szegedi Művésztelep több mint két évtizede ad helyet és alkalmat a bemutatkozásra a magyar kortárs képzőművészeknek. A résztvevő művészek névsora nem csak hazánkban, de külföldön is jól ismert neveket mutat. A művésztelep progresszív szemléletében kezdetektől fogva épp úgy jelen van a frissen végzett vagy még egyetemi tanulmányaikat végzők, mint a már komoly szakmai sikereket elért Munkácsy-díjas alkotók.

Facebook Google+ Youtube Foursquare Twitter
 

Támogatók
04 delmagyar radio88 nka szeged EMMI magyarturizmus MMA
Médiatámogatók

  artkalauz  Mako TV