Aktuális
program
Közösségi
oldalaink
Facebook Instagram Youtube
Főoldal

Hu | En

Vonal mágia: Részegh Botond állít ki a REÖK-ben

 

Részegh Botond csíkszeredai képzőművész egyéni tárlatával folytatódik a Reök-palota kiállításainak sora. A Vonal mágia című, a festő- és grafikusművész munkásságát bemutató tárlat október 4. 18 órakor nyílik meg, és egészen november 17-ig várja az érdeklődőket.

Ahogyan lehullnak a lombok, őszbe fordul a napfény városa, újabb különleges hangulatú képzőművészeti kiállítás érkezik a Magyar Ede téri kultúrpalotába. Részegh Botond grafikus-, festőművész kirobbanó energiával és zsigeri nyerseséggel megalkotott, költészetet, történelmet, metafizikát, a művészettörténet nagyjait és a művész tulajdon, élő kortársi tapasztalatait megidéző alkotásaiból állít ki egy megkapó válogatást a REÖK-ben. Visszatérő motívumkincsének magányos alakjai, anatómiai struktúrái, mozgás közben kifordult testei merész vonásokkal, érzelemdúsan megalkotott képeken jelennek meg a palota falain, amelyek az alkotói gondolatmenet kutatása mellett belső elmélyülésre, saját értelmezési lehetőségek keresésére invitálják a befogadót.
A képzőművész magas szinten alkalmazza a festészet, a sokszorosított grafika és a szabadkézi rajz hagyományos eszköztárát, de éppolyan szívesen kísérletezik egyedi alkotói eljárásokkal is. A REÖK-ben készülő kiállítás ennek megfelelően a művész által használt technikák széles palettáját igyekszik bemutatni a közönségnek.

A tárlat ünnepélyes kezdetére október 4-én pénteken kerül sor.
A 18 órai
esemény alkalmával Dr. Nátyi Róbert művészettörténész, a REÖK vezető kurátora, az SZTE Bartók Béla Művészeti Kar dékánja nyitja meg Részegh Botond kiállítását.
A megnyitón való részvétel díjmentes, minden művészetkedvelőt szeretettel várunk!

REOK reszegh botond meghivo 1

Facebook Google+ Youtube Foursquare Twitter
 

Támogatók
04 delmagyar radio88 nka 2023 KIM logo colorszeged magyarturizmus MMA 

Médiatámogatók

  artkalauz  Mako TV