Aktuális
program
Közösségi
oldalaink
Facebook Instagram Youtube
Főoldal

Hu | En

Tovább látogatható Sárkány Győző kiállítása, a Létidő!

 

Meghosszabbítjuk Sárkány Győző Létidő című kiállítását. A grafikusművész életműtárlatát január közepéig tekinthetik meg, egy új műalkotással kibővítve, a művészetkedvelők.

Több, mint egy hónappal tovább, egészen január 14. vasárnapig látogatható marad Sárkány Győző nagyszabású összegző tárlata, a Létidő. Eredetileg december 3-án zárult volna a Ferenczy Noémi-díjas, Érdemes Művész kiállítása a Reök-palotában. Október 7-i megnyitója óta igen sokan kíváncsiak az elismert képzőművész mintegy ötven, alkotással töltött évét bemutató, reprezentatív gyűjteményre. Novemberben nagy siker kísérte a művész és a kiállítás kurátora, Dr. Nátyi Róbert művészettörténész közös tárlatvezetését is, amelynek alkalmával az érdeklődők a bennfentesek szemszögéből is megismerhették a különleges tárlatot.

Az érdeklődésre való tekintettel a képzőművész és a szervezők a kiállítás meghosszabbítása mellett döntöttek. Így aki karácsony előtt vagy az ünnepek alkalmával látogat Szegedre, annak sem kell lemaradnia a kiváló kultúrprogramot kínáló, gazdag tárlat megtekintéséről.

A Létidőt ráadásul Sárkány egy újabb, egyedülálló műalkotása koronázza meg, amelyet a képzőművész a kiállítás meghosszabbításának örömére hoz el a Tisza-parti megyeszékhelyre. A szabadkézi rajz, a grafika művészettörténeti rangú nagymesterei különös jelentőséggel bírnak az alkotó életművében, munkásságuk, kifejezéskészletük időről időre megihleti az Érdemes Művészt. Az újonnan érkező műtárgy a rá jellemző kísérletező nyitottsággal értékeli újra a művész Dürer – parafrázisait egy papíralapú plasztika formájában.

Az újabb mű hamarosan a helyére kerül a REÖK termeit betöltő csaknem 500 Sárkány-alkotás között; így a meghosszabbított nyitva tartás idején megkeresése és befogadása új élményt tartogat azon látogatók számára is, akik korábban már megtekintették Sárkány Győző tárlatát.
A Reök-palota december 24-én 14.00 órától, 25-én és 26-án, valamint december 31-től január 8-ig zárva tart. A Létidő című tárlat így az ünnepi időszakban 27. és 30. között, és az új év második hetében, január 9. keddtől is várja majd az érdeklődőket.

Facebook Google+ Youtube Foursquare Twitter
 

Támogatók
04 delmagyar radio88 nka 2023 KIM logo colorszeged magyarturizmus MMA 

Médiatámogatók

  artkalauz  Mako TV