XX. TÁBLAKÉPFESTÉSZETI BIENNÁLÉ

Jelentkezés

Aktuális
program

XX. TÁBLAKÉPFESTÉSZETI BIENNÁLÉ

Jelentkezés

Közösségi
oldalaink
Facebook Instagram Youtube
Főoldal

Hu | En

Megállapodást írt alá a szegedi művészeti kar és a Szabadtéri Játékok

 

Stratégiai együttműködést kötött a Szegedi Szabadtéri Játékok és a Szegedi Tudományegyetem Bartók Béla Művészeti Kara. A két intézmény kölcsönösen segíti egymást a jövőben, a távlati cél pedig az, hogy Szeged városa és egyeteme a művészeti oktatás területén is egyedülálló eredményeket érjen el.

Előadóművészeti és vizuális művészeti területen is gyakorlati tapasztalatra tehetnek szert a Szegedi Tudományegyetem Bartók Béla Művészeti Kar hallgatói az oktatási intézmény és a Szegedi Szabadtéri Játékok között létrejött megállapodás értelmében. Az együttműködést a napokban írta alá dr. Herczeg Tamás, a Szabadtéri igazgatója és dr. Nátyi Róbert dékán.

Az ország legnagyobb és egyik legjelentősebb kulturális intézménye valamennyi előadóművészeti műfajban hoz létre produkciókat, emellett a régió legjelentősebb képzőművészeti kiállítóhelyét, a REÖK-öt is üzemelteti. A Szegedi Tudományegyetem Bartók Béla Művészeti Kar az ország meghatározó és a régióban legmagasabb szintű zeneművészeti oktatással foglalkozó önálló egyetemi kara. 2019-es művészeti karrá alakulását követően emellett további művészeti területeken is indít képzést, így vizuális művészeti és előadó-művészeti tanszékekkel bővül.

Ebben jelenthet segítséget az az infrastrukturális és szellemi erőforrás, amellyel a Szegedi Szabadtéri támogatni tudja a képzéseket. Ugyanakkor a Szabadtéri is profitálhat abból a művészeti-szellemi innovációból, melyet a kar képvisel. Az együttműködés távlati célja, hogy Szeged mint egyetemi város nemzetközi szinten is egyedülálló eredményeket érjen el a művészeti oktatás területén, elősegítve a város versenyképességét és kulturális fejlődését.

Facebook Google+ Youtube Foursquare Twitter
 

Támogatók
04 delmagyar radio88 nka 2023 KIM logo colorszeged magyarturizmus MMA 

Médiatámogatók

  artkalauz  Mako TV