XX. TÁBLAKÉPFESTÉSZETI BIENNÁLÉ

Jelentkezés

Aktuális
program

XX. TÁBLAKÉPFESTÉSZETI BIENNÁLÉ

Jelentkezés

Közösségi
oldalaink
Facebook Instagram Youtube
Főoldal

Hu | En

Rendőrség: “A helyzet egyre hülyébb”

 

Októbertől ismét fejcsóválva kacaghatunk azon, mennyire nincs új a nap alatt, már ami humán helyzetünket illeti a világban. Visszatér ugyanis a REÖK stúdiószínpadára Sławomir Mrożek több mint hatvan éve aktuális abszurd komédiája, a Rendőrség című darab.

Nyáron a THEALTER Fesztivál közönsége szembesülhetett azzal, milyen tűpontosan érzékelteti a lengyel drámaíró, Sławomir Mrożek a szinte láthatatlan határvonalat ellenállók és támogatók közt egy elképzelt, túlságosan is jól működő rendőrállamban, és mennyire könnyen tudjuk a groteszk helyzetekben elbeszélt viszonyokat saját, mindennapi életünkre vonatkoztatni. Most ismét fesztiválprogramba került Herczeg T. Tamás rendezése, a Rendőrség, avagy a helyzet egyre hülyébb címen futó előadás.

Az abszurd komédiát az Őszi Kulturális Fesztivál keretén belül nézheti meg a közönség, méghozzá október 7-én és 21-én, 19 órától. Ezen kívül ebben az évben még háromszor, november 10-én és 25-én, valamint december 2-án lesz lehetősége jegyet váltani a nézőknek a darabra. A produkcióban a Rendőrfőnököt Kancsár József, az egykori összeesküvőből hadsegéddé váló Foglyot Kosztolányi József alakítja. A provokátort és a feleségét Balog József és Farkas Andrea játssza. A produkció egyedi látványát Tóth Kázmér, jelmezeit Bianca Imelda Jeremias tervezte, zenéjét pedig Szirtes Edina Mókus írta.

Sławomir Mrożek kortárs lengyel író Bohumil Hraballal karöltve a „kelet-európai kultuszíró” fogalmát testesíti meg, hazánkban is rendkívüli népszerűség övezi műveit. A rá annyira jellemző groteszk humor ennek a komédiának a jeleneteit is áthatja.

Az előadásokra szóló jegyek már kaphatók online valamint a Reök-palotában lévő jegyirodában: a teljes árú belépő 1200, diákigazolvánnyal 1000 forint. 

Facebook Google+ Youtube Foursquare Twitter
 

Támogatók
04 delmagyar radio88 nka 2023 KIM logo colorszeged magyarturizmus MMA 

Médiatámogatók

  artkalauz  Mako TV