XX. TÁBLAKÉPFESTÉSZETI BIENNÁLÉ

Jelentkezés

Aktuális
program

XX. TÁBLAKÉPFESTÉSZETI BIENNÁLÉ

Jelentkezés

Közösségi
oldalaink
Facebook Instagram Youtube
Főoldal

Hu | En

Játék a művészetben – múzeumpedagógia a REÖK-ben

 

A művészet igenis mindenkié: jöhetnek óvodai és iskolai csoportokat is kortárs kiállításokra, a múzeumpedagógiai programjainkon közel hozzuk nekik az alkotásokat és a művészeket. A REÖK múzeumpedagiógiai foglalkozásain nem csak a képzőművészeti nevelésben nyújthatunk segítséget, hanem az absztrakt témák tárgyalásán keresztül egy nyitottabb, elfogadóbb generáció létrejöttéhez is hozzá szeretnénk járulni.

Ezeken a programokon a gyerekek fokozatosan ismerkedhetnek a modern, illetve kortárs képzőművészettel. Felismerhetik, mi teszi izgalmassá és aktuálissá ezeket a kiállításokat, alkotásokat, és hogyan kapcsolódhat össze egy elvontnak tűnő festmény az ő mindennapjaikkal, hétköznapi tapasztalataikkal. Célunk, hogy valódi élményt nyújtsunk a résztvevőknek, olyan tanulási élményt, amelyet csak egy galériában szerezhetnek meg. Mindig figyelembe vesszük az életkori sajátosságokat az interaktív foglalkozások kialakítása során, és kreatív feladatokon keresztül – rajzolás, vágás, ragasztás, színezés, élőképek felállítása stb. – igyekszünk elmélyíteni a tanulási folyamatot.

A foglalkozásokra óvodás, általános iskolás, középiskolás és egyetemi csoportok egyaránt jelentkezhetnek a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen, vagy a 70/316-4319-es telefonszámon Csúri-Magosi Rita múzeumpedagógiai programvezetőnél. A szegedi oktatási intézmények tanulói számára foglalkozásaink ingyenesek, a más településről érkező diákcsoportok részére a díj pedig a múzeumpedagógia jegy (400 Ft/fő) + az aktuális belépő díj (jelenleg 500 Ft/fő).

Facebook Google+ Youtube Foursquare Twitter
 

Támogatók
04 delmagyar radio88 nka 2023 KIM logo colorszeged magyarturizmus MMA 

Médiatámogatók

  artkalauz  Mako TV