Aktuális
program
Közösségi
oldalaink
Facebook Instagram Youtube
Főoldal

Hu | En

Válogatás a Mihályfi-gyűjteményből

 

A XX. századi magyar festészet gyöngyszemeit gyűjtötte össze Mihályfi Ernő, aki nemcsak művészetkritikusként, hanem magángyűjtőként is rendkívüli munkát végzett - az hatalmas kollekcióból szeptember 20-tól láthat egy izgalmas válogatást a közönség a Reök-palotában.

Mihályfi publicistaként kora számos képzőművészéről írt elismerő tanulmányt. Munkája során több grafikussal, festőművésszel, szobrásszal kötött ismeretséget, barátságot, így művészetkritikusi tevékenysége mellett Mihályfi kiemelkedő műgyűjteményt hozott létre, szisztematikusan felkutatva a századfordulótól az 1960-as évek végéig terjedő időszak jelentős magyar alkotóinak műveit. A salgótarjáni Dornyay Béla Múzeumnak adományozott hatalmas gyűjteményből szeptember 20-tól látható egy gazdag válogatás a szegedi Reök-palotában. Közel 150 alkotást ismerhet meg a közönség, köztük olyan jelentős képzőművészek munkáit, mint Rippl-Rónai József, Mednyánszky László, Nemes Lampérth József, Barcsay Jenő, Czóbel Béla vagy Gulácsy Lajos.

A szeptember 20-án, 17 órakor kezdődő megnyitón köszöntőt mond Dr. Nátyi Róbert művészettörténész és a tárlat kurátora. A kiállítást Shah Gabriella művészettörténész és a Dornyay Béla Múzeum igazgatója nyitja meg.

Facebook Google+ Youtube Foursquare Twitter
 

Támogatók
04 delmagyar radio88 nka 2023 KIM logo colorszeged magyarturizmus MMA 

Médiatámogatók

  artkalauz  Mako TV