XX. TÁBLAKÉPFESTÉSZETI BIENNÁLÉ

Jelentkezés

Aktuális
program

XX. TÁBLAKÉPFESTÉSZETI BIENNÁLÉ

Jelentkezés

Közösségi
oldalaink
Facebook Instagram Youtube
Főoldal

Hu | En

Megnyitották “a hetedik termet” a REÖK Hérics-kiállításán

 

Többek közt fúvóshangszerek neonból valamint Honecker és Brezsnyev szóviccel spékelt csókja látható az eddig lezárt szobában. Március 6-án Hérics Nándor vezeti körbe az érdeklődőket alkotásai között. 

Nyolc új alkotással bővült Hérics Nándor grafikusművész népszerű kiállítása. A művészet szabaddá tesz című tárlat izgalmas és látványos neonszobraira, melyek hol sejtelmes piros, hol kék-zöld árnyalatokba vonják a palota egyébként steril termeit, eddig is rengetegen voltak kíváncsiak. Ám most azoknak is érdemes lesz visszatérni, akik már látták a világító csodaszarvast vagy a guminő Szabadság-szobrot, esetleg szemügyre vették már a kihívó módon keresztbe vetett lábú neonszéket és a kék kontúrokkal feltűnést keltő nappali-vázat is.

Nátyi Róbert kurátor és Hérics Nándor ugyanis most új művekkel bővítette az egyébként is   közel 250 alkotást számláló kiállítást. Az eddig lezárt termet játékosan “A hetedik szobának” nevezte el a művész, utalva ezzel a Kékszakáll-történetre. A második emeleten található számtalan, magyar rock-, punk- és beattörténethez kapcsolódó, zenei plakátgrafika utáni szobában humorral fűszerezett alkotásokat láthatnak az érdeklődők.

A fúvós hangszereket ábrázoló neon-objektek mellett más témában is állítottak ki műveket. Lekerült a műteremből Szegedre például egy kép, ami Honecker és Brezsnyev ikonikus szájcsókját ábrázolja, rajta a Revolution neon-feliratba pedig csempészett egy szóviccet is a művész. Egy másik, kedves képen egy neonkutya ugatja a festett holdat. 

Március 6-án, kedden 17 órakor maga Hérics Nándot vezeti körbe a teljes kiállításon az érdeklődőket. A programra csak az 500 Ft-os tárlatjegyet kell megváltani. Érdemes regisztrálni a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen.  

A kiállítás március 18-ig látható a REÖK-ben. A zárás után, homlokzatfelújítás miatt két hónapig nem szerveznek tárlatot a palotában. A Fesztivál Jegyiroda ezalatt is zavartalanul üzemel. 

Facebook Google+ Youtube Foursquare Twitter
 

Támogatók
04 delmagyar radio88 nka 2023 KIM logo colorszeged magyarturizmus MMA 

Médiatámogatók

  artkalauz  Mako TV