XX. TÁBLAKÉPFESTÉSZETI BIENNÁLÉ

Jelentkezés

Aktuális
program

XX. TÁBLAKÉPFESTÉSZETI BIENNÁLÉ

Jelentkezés

Közösségi
oldalaink
Facebook Instagram Youtube
Főoldal

Hu | En

Hérics Nándor a REÖK Gyerök Kör Családi Nap vendége

 

Hérics Nándor grafikusművész lesz a vendége a következő REÖK Gyerök Kör Családi Napnak február 24-án, 14 órától. A népszerű, ingyenes program ezúttal A művészet szabaddá tesz c. látványos kiállítás neonszobrai és könnyűzenei plakátrafikái között teszi interaktívvá a képzőművészeti élményt. 

FÉNY? A VONALBAN!
REÖK GYERÖK KÖR CSALÁDI NAP 2. 

Hérics Nándor képzőművész A művészet szabaddá tesz c. kiállításán, a Családi Nap vendégeként személyesen várja az érdeklődő felnőtteket, gyerekeket.

Célközönség: minden korosztály családjával együtt
Programtervíró, foglalkozásvezető: Ale Ildikó festőművész, múzeumpedagógus - REÖK

Program:
14.00-14.30
REÖK GYERÖK KÖR – SZELETEK II.
Vetített képes előadás

14.40-17.00
HÉRICS NÁNDOR KÉPZŐMŰVÉSZ A REÖK GYERÖK KÖR VENDÉGE
Ez alkalommal a művész személyesen tart a Családi Nap résztvevőivel, hogy a családok vele együtt fedezhessék fel alkotói világát. Közvetlen párbeszéd kialakulása várható!

REGE A NEONSZARVASRÓL ÉS MÁS FÉNYTÖRTÉNETEK
Kiállítótermi munka és alkotás
Ma először a Rege a neonszarvasról c. lélekgyönyörködtető alkotással foglalkozunk részletesen. A résztvevők az alkotóművész és a múzeumpedagógus társaságában keresik az utat a különös hatású mű felé. Vajon hányféle gondolatot ébreszt a fénylő szarvas jelenléte? Minden gondolat-utat konkrétan jelölni fogunk az alkotás felé a kiállítótérben! A titokzatos, kreatív felület létrehozásához járulj hozzá Te is!
A határtalan képzelőerő mindig szabaddá tesz! Az írásos feladat során azokat a műveket gyűjtik össze a résztvevők a tárlaton, amelyek pillanatnyilag a legfontosabb értelmezést, tartalmat hordozzák számukra.

SZÍNPADON A NAPPALI
Az utolsó teremben látható mű igazi családi hangulatot ébreszt, de nem hiánytalan. A résztvevőkre vár, hogy rajzban megidézzék a család nappaliját a családtagokkal együtt.

PLAKÁTOK, EGYRE CSAK PLAKÁTOK
A 2. emeleten lévő kiállítási anyag a művész tervezőgrafikai alkotásait mutatja be.
Válassz egy plakátot az első teremből, figyeld meg alkotóelemeit, tervezői praktikáit és a következő, márciusi REÖK GYERÖK KÖR Családi Napon építs be minden fontos megfigyelési szempontot saját plakáttervedbe.

A művész és a múzeumpedagógus most is segítségedre lesznek a profi plakát kompozíciós szempontjainak összegyűjtéséhez.

Facebook Google+ Youtube Foursquare Twitter
 

Támogatók
04 delmagyar radio88 nka 2023 KIM logo colorszeged magyarturizmus MMA 

Médiatámogatók

  artkalauz  Mako TV