XX. TÁBLAKÉPFESTÉSZETI BIENNÁLÉ

Jelentkezés

Aktuális
program

XX. TÁBLAKÉPFESTÉSZETI BIENNÁLÉ

Jelentkezés

Közösségi
oldalaink
Facebook Instagram Youtube
Főoldal

Hu | En

Idén Shakespeare juttatja célba a Valentin-napi üzeneted

 

Hatalmas Shakespeare-fejre tűzhetik ki romantikus üzeneteiket a szerelmesek február 12-től. A REÖK előtt kap helyet a Szegedi Szabadtéri tavaly nyári előadásának látványos díszlete, mely selfie-pontnak se lesz utolsó. A legfrappánsabb papírszívekkel ráadásul nyerni is lehet.

Hatalmas Shakespeare-szobor várja a szerelmeseket Valentin-nap környékén a REÖK előtt. A Szegedi Szabadtéri tavalyi évadának egyik leglátványosabb díszlete költözik pár napra a palota előtti térre. Az angol költő arcának monumentális mását bárki birtokba veheti: megmászhatja szakállát, fotózkodhat az orrán vagy tar fején üldögélhet. Ilyen közelről még egy Szabadtéri-díszletet sem vehettek szemügyre a nézők.

Idén nyáron a világ egyik legszebb szerelmes történetét, a Rómeó és Júliát láthatja a közönség a Dóm téren. Többek közt ez is az apropója annak, hogy a REÖK előtti térre kerül a szobor. Shakespeare már évek óta állandó vendég Szegeden, zajos sikerrel fogadták a Szabadtérin a korábbi évadokban bemutatott darabjait is. Ki lehetne pontosabb szimbóluma a közelgő szerelmesek ünnepének, mint ő? 

A monumentális, 12 méter hosszú és 5 méter magas, fektetett Shakespeare-fej persze látványnak és selfie-pontnak sem lesz utolsó, ám plusz funkciót is kap. Február 12-től 14-ig bárki rátűzheti szerelmének szánt üzenetét vagy - ha egyedülálló - szerelmi ábrándjait, kívánságát. Ehhez segítségül szolgálnak majd a szobor felületére erősített, piros papírszívek. Aki pedig meg is örökíti az elkészült üzenetet, és beküldi azt a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre, megnyerheti a backstage fotózással egybekötött páros jegyet a nyári Rómeó és Júlia előadásra. A beérkezett levélkéket a facebookon lehet majd lájkokkal támogatni, ahol a legötletesebb, legszebb, legszívhezszólóbb üzenet lesz a befutó. 

A Dóm téri Shakespeare-bemutatót Hegedűs D. Géza rendezi, aki Rómeó és Júlia szerepére Vecsei H. Miklóst és Mészáros Blankát, a Vígszínház és a Katona József Színház fiatal művészeit kérte fel. Az előadásban fontosabb szerepet játszik még többek közt Hegyi Barbara, Hajdu Steve, Józan László, Orosz Ákos és Hajduk Károly is. A július 27-én, 28-án és 29-én színre kerülő előadásra jegyek és kedvezményes bérletek is válthatók. A közelgő Valentin-nap alkalmából pedig nincs is annál jobb tipp, minthogy ezzel a produkcióval - és ezáltal egy romantikus nyáresti élménnyel - lepjük meg szerelmünket.

Facebook Google+ Youtube Foursquare Twitter
 

Támogatók
04 delmagyar radio88 nka 2023 KIM logo colorszeged magyarturizmus MMA 

Médiatámogatók

  artkalauz  Mako TV