XX. TÁBLAKÉPFESTÉSZETI BIENNÁLÉ

Jelentkezés

Aktuális
program

XX. TÁBLAKÉPFESTÉSZETI BIENNÁLÉ

Jelentkezés

Közösségi
oldalaink
Facebook Instagram Youtube
Főoldal

Hu | En

Családi Gyerök Kör a Káosz és Rend kiállításon

 

Felnőttek és gyermekek ezúttal közösen élhetik át az alkotás élményét a 8 év alatt már 23.000 fiatalt megszólító múzeumpedagógiai projekt speciális napján. Szombaton 14 órától várja a résztvevőket Ale Ildikó a REÖK-ben az ingyenes napra.

Családi múzeumpedagógia programra várja a REÖK a gyermekeket és felnőtteket. November 18-án, szombaton délután közösen elmélkedhetnek és alkothatnak aktuális kiállításunk, a Káosz és Rend termeiben. Ale Ildikó, festőművész, múzeumpedagógus, a hosszú évek óta sikeres projekt vezetője izgalmas programelemekkel készül az ingyenes napra.

14 órakor kezdődik a Családi Gyerök Kör. A bevezető előadásban megtudhatjuk, mi a titka ennek a nagyszerű kezdeményezésnek, amin az elmúlt 8 évben már több mint 23.000 szegedi gyermek- és fiatal látogató - óvodásoktól egyetemistákig - vett részt. 15 órától kezdődik a konkrét múzeumpedagógiai munka, amikor is a résztvevő családok a Káosz és Rend kiállításon, “kaotikus környezetben” tesznek kísérletet arra, hogy közös szempontjaik alapján rendet alkossanak. Vajon hasonló lesz mindegyik látvány? Ez is kiderül a programelem végén.

16 órakor folytatódik a kiállítótermi munka. A felnőttek és a gyermekek egyéni és csoportos feladatokon keresztül találhatnak rá személyes káosz- és rendfogalmukra. Majd 17 órától alkotó feladat során vethetik papírra aktuális lelkiállapotukat.

Ezen a családi napon tehát a felnőttek, szülők gyermekeikkel élhetik át azt az élményt, amivel már annyi fiatal találkozhatott a REÖK múzeumpedagógiai foglalkozásain: a művekről lehet egyszerre információgazdagon és játékosan, szórakozva gondolkodni. Az alkotás folyamán pedig rájöhetünk, hogy a képzőművészet nem is áll tőlünk annyira messze, mint amennyire gondolnánk.

Facebook Google+ Youtube Foursquare Twitter
 

Támogatók
04 delmagyar radio88 nka 2023 KIM logo colorszeged magyarturizmus MMA 

Médiatámogatók

  artkalauz  Mako TV