Aktuális
program
Közösségi
oldalaink
Facebook Instagram Youtube
Főoldal

Hu | En

Családi nap a Káosz és Rend kiállításon

 

Családi múzeumpedagógia programra várja a REÖK a gyermekeket és felnőtteket. November 18-án, szombaton délután közösen elmélkedhetnek és alkothatnak aktuális kiállításunk, a Káosz és Rend termeiben. Ale Ildikó, festőművész, múzeumpedagógus, a hosszú évek óta sikeres program vezetője izgalmas programelemekkel készül a napra.

A családi nap ingyenes! Várjuk szeretettel azokat a fiatalokat is, akik évekkel ezelőtt, kisebb korukban már vendégeink voltak a REÖK múzeumpedagógiáján.

--------------------------------

Részletes program:

14.00-15.00
VISSZATEKINTŐ - ELŐREVETÍTŐ

Az idén 10 éves REÖK kiállításain több mint 23.000 szegedi gyermek- és fiatal látogató (óvodától-egyetemig) vett részt a múzeumpedagógia foglalkozásokon. Az előadás során az érdeklődők a múzeumpedagógia különféle módszereivel, koncepcióival, eredményeivel ismerkedhetnek meg. A foglalkozások szervezését és levezetését egyaránt biztosító Ale Ildikó 8 év távlatában ismerteti szakmai munkáját és vetíti előre a REÖK - múzeumpedagógia terveit.

15.10-15.30
MILYEN A REND ?

A résztvevő családok a II. emelet két külön termében 3 ugyanolyan tárgycsoportból álló kaotikus környezetben tesznek kísérletet arra, hogy közös szempontjaik alapján rendet alkossanak. A rendalkotásra szánt kísérlet célja, hogy számot adjon a rendfelfogásról. Vajon hasonló lesz mindegyik látvány?

15.30-15.50
ILYEN A REND!
A résztvevő családok rendalakítás-elméletének beszámolói.

16.00-17.00
KÁOSZ ÉS REND ÁBRÁZOLÁSOK – kiállítótermi munka

Káoszról és rendről - felnőtt és a gyermek gondolatok a kiállításon lévő alkotásokról. Cél: Egyéni és csoportos feladatokon keresztül rátalálni a személyes káosz és rend felfogás irányelveire.

17.00-17.30
KÁOSZ ÉS REND BENNED!

Alkotó feladat, a részvevő gyerekek, felnőttek a bennük lévő aktuális lelkiállapotukat vetítik ki a különböző méretű papírokra.

 

113

Facebook Google+ Youtube Foursquare Twitter
 

Támogatók
04 delmagyar radio88 nka 2023 KIM logo colorszeged magyarturizmus MMA 

Médiatámogatók

  artkalauz  Mako TV