XX. TÁBLAKÉPFESTÉSZETI BIENNÁLÉ

Jelentkezés

Aktuális
program

XX. TÁBLAKÉPFESTÉSZETI BIENNÁLÉ

Jelentkezés

Közösségi
oldalaink
Facebook Instagram Youtube
Főoldal

Hu | En

Festői szerelmekről szól a REÖK idei színházi sorozata

 

A hatalmas sikert elért Így szerettek ők után új felolvasószínházi sorozat indul októberben a palotában. Első alkalommal Mednyánszky László életéről tudhatunk meg ritkán hallható, évtizedekig titkolt részleteket.

A REÖK tíz éves történetének legnagyobb színházi sikere volt az Így szerettek ők - öREÖK szerelmek c. felolvasószínházi sorozat. Nyáry Krisztián magyar írók és költők szerelmi történeteit elbeszélő, népszerű könyvei alapján hét bemutatót tartottak a palotában, az ötletgazda Réczei Tamás rendezésében.

Az első est alkalmával olyan hamar elkapkodták a jegyeket, hogy nyilvánossá tették a főpróbát is. A siker elsöprő volt, így ezek után rendszeresen két időpontot hirdettek. A soron következő dátumokra pedig már aznap este elfogytak a jegyek. A szobaszínházi produkciókat összesen közel 1500-an látták. A sorozatindító előadást novemberben Budapesten, az Átrium Filmszínházban is megnézhetik a nézők.

Ezek után indít új, hasonló sorozatot a REÖK, mely a várakozások alapján szintén közönségsiker lesz. A Festői szerelmek sorozat előadásai szintén Nyáry Krisztián történeteiből készülnek. Hogyan éltek a legismertebb magyar festők, kiket látunk vásznaikon, kik voltak azok, akiket modellként sosem örökített meg az alkotó, mégis életre szóló hatással voltak képeire? Hogyan állít a szerelemnek emléket egy festő?

Október 12-én, csütörtökön 19 órakor indul a sorozat. Az első mester Mednyánszky László lesz, akit Poroszlay Kristóf színművész személyesít majd meg Réczei Tamás rendezésében. A formátum is megújul: a felolvasószínházi estek elején minden alkalommal Nátyi Róbert művészettörténész tart rövid előadást az adott festőről és műveiről.

Mi lehetett a festő különös vonzalma mögött, amelynek következtében a legtöbb képén megtört, elesett férfi látható? Mednyánszky erről így vallott: “Humorom és kedvem telt e furcsa társaságban. Érdekeltek az emberi penészvirágok, ahogyan természettudósok érdeklődnek különös állatfajták iránt. Nemkülönben magamról is, mint erjedésben lévő termékről gondolkodom.”

Az előadásra már megválthatók a belépők a Fesztivál Jegyirodán. A teljes árú jegy 700 Ft-ba, a Szegedi Tudományegyetem hallgatóinak szóló kedvezményes jegy 500 Ft-ba kerül. A sorozat létrejöttét a Nemzeti Kulturális Alap támogatja.

 

NKA logo 2012 RGB

Facebook Google+ Youtube Foursquare Twitter
 

Támogatók
04 delmagyar radio88 nka 2023 KIM logo colorszeged magyarturizmus MMA 

Médiatámogatók

  artkalauz  Mako TV