Aktuális
program
Közösségi
oldalaink
Facebook Instagram Youtube
Főoldal

Hu | En

Már áruljuk a májusi Így szerettek ők-belépőket

 

Továbbra is nagyon népszerű a felolvasószínházi sorozatunk, melynek májusi előadására már kapkodják a nézők a belépőket. Ez az alkalom lesz a sorozat záróakkordja, a nyári egész estés produkció előtt. 

Május 2-án, kedden kicsit eltávolodunk az irodalmi alakoktól, és egy zenész tragikus szerelmi történetét ismerhetjük meg. Cziffra György világszerte ismert zongoraművészről Nyáry Krisztián - akinek műveit alapul veszi a REÖK sorozata - az Igazi Hősök c. könyvében ír.

Az író facebook posztját a művészről az alábbiakban olvashatják:

https://www.facebook.com/igazihosok/photos/a.726082654126668.1073741829.725726100828990/732342330167367/?type=1&theater

Cziffra Györgyöt Nyári Oszkár színművész, Cziffra Soleilkát pedig felesége, Nyári Szilvia játssza majd. Rigó Ronald, a Virtuózok egyik tehetsége zongorajátékával színesíti az estét.

Ismét két időpontot hirdettünk erre a napra: 19:00 órától és 20:30-tól is várjuk a nézőket a palotába. Jegyek már kaphatók a Fesztivál Jegyirodán teljes áron 700, SZTE-sa diákkal 500 forintért.  

Ez lesz a felolvasószínházi sorozat utolsó része, de a nagy népszerűség okán a Szegedi Szabadtéri egész estés, szcenírozott változattal is készül. Hajnali részegség címmel Kosztolányi Dezső, Harmos Ilona és Radákovich Mária szerelmi háromszögéről tudhatunk meg pajkos, édes-bús részleteket a REÖK Szabadtéri Színpadon, augusztus 3-án, 4-én és 5-én. Az előadást Réczei Tamás állítja színre, aki a felolvasószínházi projekt ötletgazdája, szövegírója és rendezője is. 

Kosztolányi élete végén némaságra kényszerült, gégerákot kapott. Fennmaradtak azonban azok a beszélgetőcédulák, amelyek segítségével kommunikált feleségével, és a kórtermébe fel-felszökő szerelmével, szeretőjével is. Életének utolsó szakasza drámai fordulatokat vett, ebben a megvalósulatlan szerelmi háromszögben. De hogy jutott el idáig, mi az, amiért felfeslett kapcsolata az ő Ilonájával? És mi kényszerítette a költőt, hogy hosszú évek hűségét éppen ekkor adja fel?

Közkedvelt színészek alakítják a történet szerepeit. Kosztolányit a sokaknak leginkább karakteres szinkronhangjáról ismerős Kőszegi Ákosra bízta a rendező, aki már Ady-vá is alakult az Így szerettek ők sorozat során. Kosztolányinét Gubík Ági alakítja majd, aki Barátok Köztben játszott szerepét elhagyva újra visszatér a színpadra. Radákovich Mária szerepében a Munkaügyek népszerű színésznőjét, Fodor Annamáriát láthatjuk. A darab során másik szeretett írónk, Karinthy Frigyes is felbukkan - Koltai Róbert játssza majd, akinek ez lesz az első színházi bemutatója Szegeden. 

Augusztus 3-án, 4-én és 5-én kerül színre az előadás. Jegyek már kaphatók a Fesztivál Jegyirodán, 2500 forintért.

(Dusha Béla fotóján Nyáry Krisztián látható, aki a sorozat első részében szerepelt Szabó Lőrincként.)

Facebook Google+ Youtube Foursquare Twitter
 

Támogatók
04 delmagyar radio88 nka szeged EMMI magyarturizmus MMA lor
Médiatámogatók

  artkalauz  Mako TV