XX. TÁBLAKÉPFESTÉSZETI BIENNÁLÉ

Jelentkezés

Aktuális
program

XX. TÁBLAKÉPFESTÉSZETI BIENNÁLÉ

Jelentkezés

Közösségi
oldalaink
Facebook Instagram Youtube
Főoldal

Hu | En

Gyereknap Drakula gróffal a REÖK-ben

 

Néptánccal, kincskereséssel, erdélyi finomságokkal és további meglepetésekkel várja gyereknapi látogatóit a REÖK. A Drakula utolsó tánca című Szabadtéri-előadáshoz kapcsolódnak idén a palota programjai.

Május utolsó vasárnapján, 29-én is várja a látogatókat a Reök-palota, méghozzá különleges gyereknapi rendezvénnyel. Ha külsőleg nem is változik tetőtől-talpig Drakula kastélyává, gyereknapi programjában mégis a legendás vámpírgróf szellemét idézi meg jövő hét végén, 10 órától délután 4i-g a palota.

A leghíresebb vérszívó alakja ihlette a Szegedi Szabadtéri idei második bemutatóját, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes erdélyi népzenére írt, meseszerű táncelőadását. A REÖK ebből az alkalomból a Drakula-tematikára fűzte fel gyereknapi programját, ami arra is alkalmat teremt, hogy minél több gyermek ismerkedjen meg Erdély és a néptánc világával.

Ehhez a legfőbb segítséget a Szeged Táncegyüttes nyújtja, 12 órától bemutatóval, majd tánctanítással ismertetik meg minden érdeklődővel a néptánc csínját-bínját. A népviseletet fel is próbálhatják a gyerekek, sőt hogy hogyan állnak rajtuk a gyönyörű ruhák, azt fényképen is megörökíthetik.

A bevállalósabbak az alagsori kincsvadászaton is megmérettethetik magukat, mintha csak a gróf kastélypincéjébe merészkednének le, bátorságukért pedig jutalmat nyerhetnek. A vámpír-mánia a további programokon is jelen lesz: témába vágó motívumok készülnek majd az origamis asztalnál, Mihály Orsolya arcfestésénél. Játékosan megjelenik a véres legenda a Coffeeshop kínálatában is, és vámpíros rajzfilmet nézhetnek a kicsik az ideiglenes vetítőteremben.

Csak ezen a napon 20 százalék kedvezménnyel vásárolhatják meg belépőiket az érdeklődők a Szabadtéri július 8-án és 9-én színre kerülő előadását, a Keresztes Ildikó és Novák Péter szereplésével színre kerülő Drakula utolsó táncát.

 

Utolsó Városszél: Drogcsapda

 

Szintén május 29-én, 19 órától látható a REÖK népszerű felolvasószínházi sorozatának befejező része. Réczei Tamás rendezésében ez alkalommal Poroszlay Kristóf szegedi színművészt láthatjuk. Az igaz, megrázó történet egy drogfüggő srácról szól, aki Romániában rabszolgasorsba kényszerül. Innen küld e-mail üzeneteket a szüleinek arról, miket lát maga körül, és így kezdi el keresni még az Interpol is. Az előadásra belépőjegy már váltható, 600 Ft-ért. Délmagyarország-előfizetőknek és SZTE-hallgatóknak 10% kedvezményt biztosítanak a jegy árából.   

Facebook Google+ Youtube Foursquare Twitter
 

Támogatók
04 delmagyar radio88 nka 2023 KIM logo colorszeged magyarturizmus MMA 

Médiatámogatók

  artkalauz  Mako TV