XX. TÁBLAKÉPFESTÉSZETI BIENNÁLÉ

Jelentkezés

Aktuális
program

XX. TÁBLAKÉPFESTÉSZETI BIENNÁLÉ

Jelentkezés

Közösségi
oldalaink
Facebook Instagram Youtube
Főoldal

Hu | En

Két nap alatt épült fel egy komplett lakás a REÖK-ben

 

Ázbej Kristóf képzőművész párizsi lakhelyének mása, egy különleges kollázstechnikával megalkotott installáció várja az érdeklődőket péntektől a palotában.

Újdonság fogadja az idén 10 éves REÖK látogatóit március 31-től: ilyen jellegű térinstallációs alkotás még sose kapott helyet a kiállítóház falain belül. A fiatal korától Franciaországban élő Ázbej Kristóf képzőművész saját lakása falain egészen 1996-ig folyamatosan egy panoramikus óriáskollázs megvalósításán dolgozott. Egy idő után a helyiség minden falát beborította a színpompás mű. Ennek a lakásnak a pontos mását és a falain látható, összefüggő alkotást láthatják az érdeklődők.

Az őskor barlangművészetét és a legújabb korok szuperszámítógépeit (big data science) egyszerre felidéző tarka, sokféle tartalommal teli faliképegyüttes az emberiség kultúrtörténetének lenyomata. Az enciklopédikus jellegű kollázsfal sajátságos, mozaikszerűen szerkesztett formája és különleges esztétikai minősége mellett fantasztikus időutazást is kínál a néző számára. Ennek a bonyolult installációnak bemutatására vállalkozik a Reök-palota. Ilyen jellegű térinstallációs kiállítást az elmúlt 10 évben még nem láthatott a kiállítóházban a közönség. Sőt, ilyen gyors tempóban sem állították még össze sehol a világon Ázbej alkotását.

A “Musée X-Point Zéro: Az emberi kaland nagytérképe I.” című művet először a Műcsarnok mutatta be tavaly Budapesten. A REÖK-ben egészen április 30-ig lesz látogatható.

A REÖK 10., jubileumi évében minden kiállításra 500 Ft-ért váltható belépőjegy, mely egyúttal egy, az árral egyenértékű utalvány is. Ez a következő látogatáskor kiállításmegtekintésre, a jegyirodán árusított ajándéktárgyakra, könyvekre, művészeti alkotásokra, sőt akár Szabadtéri-belépőre is beváltható.

A kiállítás az Egyetemi Tavasz 2017 programsorozat része.

 

et 2017 logo 01 2

Facebook Google+ Youtube Foursquare Twitter
 

Támogatók
04 delmagyar radio88 nka 2023 KIM logo colorszeged magyarturizmus MMA 

Médiatámogatók

  artkalauz  Mako TV