XX. TÁBLAKÉPFESTÉSZETI BIENNÁLÉ

Jelentkezés

Aktuális
program

XX. TÁBLAKÉPFESTÉSZETI BIENNÁLÉ

Jelentkezés

Közösségi
oldalaink
Facebook Instagram Youtube
Főoldal

Hu | En

Nyáry Krisztián a REÖK vendége januárban

 

Pillanatok alatt kapkodják el a jegyeket a REÖK felolvasószínházi előadásaira. Bár folyamatosan új időpontokat hirdetnek meg az Így szerettek ők egy-egy produkciójából, így is rengeteg néző marad le az élményről. A Nyáry Krisztián történetein alapuló sorozat januárban szünetel, ekkor a népszerű írót látják vendégül a palotában.

A REÖK-ben sosem látott sikerszériát produkál az “öREÖK szerelmek - Így szerettek ők” című felolvasószínházi sorozat. Egy-egy produkciót több mint kétszázan néznek meg, és még így is akad olyan érdeklődő, aki nem jut be az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő estekre. A szervezők már rendszeresen két időpontot hirdetnek az egyes előadásokból. Legutóbbi alkalommal a másodikra érkezők már alig fértek be a palota kapuján, mivel az első közönsége rögtön az előadás után meg akarta váltani jegyét a következő havi programra.

A projekt Nyáry Krisztián sikerkönyveit, a legnagyobb magyar írók és költők szerelmi életének pikáns történeteit veszi alapul. Az estek a Szegedi Tudományegyetem hallgatóinak közreműködésével alakulnak, hiszen Réczei Tamás, a sorozat ötletgazdája és az előadások rendezője segítségével a diákok kutatják az irodalmi hátteret és írják meg ezekből a szövegkönyveket. Az irodalmi alakokat népszerű budapesti színművészek alakítják.

Így született meg a REÖK színpadán első alkalommal Szabó Lőrinc története, melyben a költőt maga Nyáry Krisztián, feleségét és szeretőjét pedig Kerekes Viktória és Kurta Niké játszotta. Majd József Attila, Kozmutza Flóra és Illyés Gyula szerelmi vívódásait tolmácsolta Kovács Krisztián, Szilágyi Csenge és Hajduk Károly. A decemberi, harmadik előadásra már szintén minden jegy elkelt: Kosztolányi Dezsőt Gyabronka József, feleségét Takács Katalin, szeretőjét Borbély Alexandra alakítja.

A sorozat januárban - a vizsgaidőszak miatt - szünetel, azonban nem maradnak Így szerettek ők nélkül a rajongók. Január 12-én, 19 órától Nyáry Krisztiánt látja vendégül a REÖK, aki irodalmi kötetei mellett a nemrég megjelent, “Festői szerelmek” című könyvéről is beszél. Az esten József Attila, Szabó Lőrinc és Kosztolányi tragikus szerelmei ismét szóba kerülnek, de kiderül az is, hogy Czigány Dezső festőművész négy embert gyilkolt meg, köztük második feleségét, első felesége és két másik nő a környezetében pedig gyanús körülmények között lett öngyilkos.

A programra jegyek már válthatók a Fesztivál Jegyirodában, egységesen 1000 Ft-ért.

 

(Fotó: Dusha Béla)

Facebook Google+ Youtube Foursquare Twitter
 

Támogatók
04 delmagyar radio88 nka 2023 KIM logo colorszeged magyarturizmus MMA 

Médiatámogatók

  artkalauz  Mako TV