XX. TÁBLAKÉPFESTÉSZETI BIENNÁLÉ

Jelentkezés

Aktuális
program

XX. TÁBLAKÉPFESTÉSZETI BIENNÁLÉ

Jelentkezés

Közösségi
oldalaink
Facebook Instagram Youtube
Főoldal

Hu | En

A Dávid-szoborral készül a REÖK a Múzeumok Éjszakáján

 

A világ különleges csodáit is láthatják az érdeklődők szombattól a palotában. Az egyedülálló kiállításon kívül tárlatvezetések és palotaséták várják a népszerű programsorozatra érkezőket. Sőt, a leleményesek Szabadtéri-belépővel gazdagodhatnak.

Világhírű alkotások várják jelenleg is a REÖK-ben, hogy most szombaton végre leleplezzék őket a szegedi látogatók előtt. Olyan klasszikus, milliók által csodált műremekekről van szó, melyek megtekintéséhez eddig akár többezer km-t is kellett utazni. Ilyen egyszerű módon még sosem vehettük szemügyre meg ezeket a műalkotásokat.

Idén is csatlakozik a Múzeumok Éjszakájához a REÖK, melynek keretében várják a fenti kuriózumra is a látogatókat. 17 órától 24 óráig készülnek programokkal. Ez idő alatt ingyenesen látogatható a XVI. Táblaképfestészeti Biennálé, amely két emeleten, közel 120 alkotás segítségével ad tükröt a hazai kortárs festészetről. 22 órakor Molnár Sándor képzőművész tart éjszakai tárlatvezetést a biennálén, értő, értelmező gondolataival kísérve a résztvevőket a képek között.

Rendhagyó tárlatvezetésre várják a szervezők a Varga Mátyás Kiállítóházba is az érdeklődőket. A Szegedi Szabadtéri Játékok 85. évfordulójának alkalmából rendezett kiállítás helyszínén, szintén 22 órától Kovács Ágnes színháztörténész és Herczeg Tamás Szabadtéri-igazgató kalauzolja a nézőket a fesztivál régmúltjától napjainkig.

Csikós Ildikó ezúttal az éjszakai programhoz igazította népszerű palotasétáját. 17 órakor a kisebbeknek tárulnak fel az épület zegzugai, 19 órakor pedig a felnőttek indulhatnak felfedező körútra. Mindkét program előzetes regisztrációhoz kötött, a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen lehet jelezni a részvételi szándékokat.

Érdemes lesz sietni a programokra, ugyanis mindkét helyszínen Szabadtéri-jegyekkel lepik meg a korán érkezőket. Az első 20 látogató között - a REÖK-ben 18 órától, a kiállítóházban pedig 20:30-tól - 10-10 db páros belépő talál gazdára. Az este során az idei Ajándékkoncertre is osztanak jegyeket.

Facebook Google+ Youtube Foursquare Twitter
 

Támogatók
04 delmagyar radio88 nka 2023 KIM logo colorszeged magyarturizmus MMA 

Médiatámogatók

  artkalauz  Mako TV